Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah S.A.W bersabda: "Akan tiba satu zaman di mana tiada apa yang tinggal dan boleh digunakan oleh umat manusia maka simpanlah Dinar dan Dirham." (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal)
Home » , , » Kenapa Public Gold?

Kenapa Public Gold?


Public Gold International Bhd


Salah satu penjual emas pelaburan yang paling popular di Malaysia ialah 
Public Gold International Bhd dan lebih dikenali sebagai Public Gold. Dan secara peribadinya saya memilih Public Gold tempat untuk saya membeli Emas Pelaburan. 

Ada beberapa sebab saya memilihnya. 

PG (Public Gold) mengenakan kadar terendah sekitar 5%-6% sahaja. Berbanding emas yang dijual di kedai emas, mereka mengenakan spread sekitar 15-20%.

Jika anda beli di kedai emas, mereka akn mengenakan caj tambahan yang sangat tinggi,
contoh di Tomei jika anda membeli emas PAMP Suisse mereka akan kenakan caj insurans yang tinggi mengikut berat emas.

Emas di PG boleh dikunci/(lock) harga mengikut kemahuan kita sama ada secara online 24 jam, 
panggilan telefon waktu pejabat dan SMS, walaupun harga sewaktu kita membayarnya telah berubah naik atau turun.

Contoh, pada waktu malam (urusniaga emas pada waktu ini disebabkan perbezaan masa) harga emas tiba-tiba turun mendadak, saya terus LOCK harga terendah, Selepas saya lock, harga emas naik kembali dan melonjak tinggi, Katakan saya buat bayaran esok, saya tetap membayar dengan harga yang saya lock semalam. Urusniaga TERBAIK.

Harga PG berubah setiap 20 minit, manakala harga di Bank perlu mengikut
BNM dan harga di kedai emas mengikut Persatuan Emas Malaysia yang diperbaharui setiap sebulan sekali.Bermakna kita tidak boleh mendapatkan keuntungan menggunakan teknik spekulasi pasaran.
Harga emas kadang-kala akan melonjak pada pertengahan hari apabila orang ramai hangat
menjual dan membeli pada masa itu. Kalau harga sebulan sekali saja dikemaskini, ini bermakna kita tidak boleh mendapat keuntungan yang kita boleh raihkan pada masa tersebut.PG menawarkan peluang untuk menjadi Dealer, dan yang menariknya setiap belian dibayar
komisyen 1.0% (normal dealer) daripada jumlah terkumpul belian
dibayar pada 20hb pada bulan berikutnya. Jika anda beli hanya untuk simpanan sahaja dan tidak berniat untuk menjualnya, bukankah ini sememangnya anda sudah untung?

PG menawarkan peluang perniagaan kepada kita. Dengan menjadi dealer kita akan mendapat 1.0% komisyen pembelian, dan jika kita mempunyai dealer(x5) dibawah kita, dan pembelian terkumpul kita bersama semua rangkaian mencecah RM100,000, kita akan dinaikkan menjadi Priorty Dealer, yang mana anda akan mendapat komisyen sebanyak 1.5%!

Dan jika semua rangkaian kita mencecah RM500,000 (x5 Priority Dealer), kita akan
dinaikkan menjadi Master Dealer dan mendapat komisyen 2% .

Stok PG sentiasa ada. Berbanding di kedai emas dan Bank, stok mereka sering kehabisan disebabkan mereka mengambil/bergantung
stok daripada syarikat lain. Jadi siapa cepat dia yang dapat. Kita tidak boleh menempah/lock harga emas  daripada mereka! Satu kerugian.

Emas di PG boleh dibeli secara Easy Payment Purchase (EPP) selama empat bulan tanpa faedah. Hanya 0.5% dikena sebagai upah pengurusan.
Contoh EPP 1 Dinar seperti gambar di bawah:

Jadi, tepuk dada tanya selera... apakah pelaburan emas dan perak terbaik bagi diri anda?? Adakah perlu ianya cantik semata-mata tanpa memikirkan keuntungan?

Lock Harga Emas / perak Sekarang Di Public Gold.com.my

Panduan Pendaftaran akaun Public Gold -->> Pendaftaran Akaun PublicGold

Untuk membeli@menukar kertas kepada EMAS atau PERAK sila hubungi/whatsApp saya Mohd Herizan Bin Jaya 013-806 1136, dan boleh juga email ke mohdherizan@yahoo.com

atauInsyaAllah saya akan kongsikan Rahsia emas dan perak kepada anda semua.

Bumiputera Emas
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Gold Spot


gold price charts provided by Harga Emas
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Bumiputera Emas - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger